Kezdőlap TOLNA Tolna - Kultúra

Vastapsot kaptak Szigetváron a kórusok

A Szigetvári Tinódi Vegyeskar kórustalálkozót szervezett a város török uralom alóli felszabadulásának 332. évfordulója alkalmából november 13-án.

A találkozó újbóli megszervezésére most volt lehetőség egy év kihagyás után először

Az ünnepi hangverseny helyszíne a Makovecz Imre által tervezett Vigadó volt, amely napjainkban a város egyik kiemelkedő közművelődési színtere. A rendezvény főszervezője Vucskics Anett tanárnő, karnagy. Az eseményen köszöntőt mondott Varga Zoltán történész, Szigetvár alpolgármestere, aki egyben a basszus szólam egyik oszlopos tagja.

Számos kórus adott hangversenyt

A Kaposvári Zenekedvelők Kórusa mellett a Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes és a házigazda, Szigetvári Tinódi Vegyeskar adott hangversenyt. A Gárdonyi Kórus előadásában megszólaló hangszeres alkotásokat Laki János, a Liszt Ferenc Zeneiskola művésztanára kísérte zongorán. A szólót Ócsai Annamária énekelte.

A találkozó végén mindenkit megvendégeltek

Az egyházi énekkar változatosan összeállított műsorát, amelyet Naszladi Judit vezényelt, a hálás közönség vastapssal jutalmazta. A hangverseny zárásaként a meghívott énekkarok előadásában egy összkari mű hangzott el. A jól szervezett ünnepi találkozót baráti hangulatú, énekes vacsora zárta.