Az Éneklő Pannónia Kórustalálkozót 14. alkalommal rendezték meg október 16 – án Kaposváron az evangélikus templomban. A rendezvény megálmodója, főszervezője Dr. Kerekesné Pytel Anna tanárnő, karnagy.

A kórustalálkozó népszerűsége a kezdetek óta töretlen

A szervezőmunkát a Zenekedvelők Egyesülete végzi. A visszatérő vendégek mellett új énekkarok is kapnak bemutatkozási lehetőséget. Egy év kihagyás után volt lehetőség a találkozó újbóli megszervezésére.

Több résztvevő volt

Ebben az évben a Siklósi Tenkes Vegyeskar, a Keszthelyi Helikon Kórus, a Szigetvári Tinódi Vegyeskar, a Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes és a házigazda, Kaposvári Zenekedvelők Kórusa vett részt.

Az Éneklő Pannónia Kórusfesztivál kiváló lehetőséget biztosít az amatőr kórusmozgalomban aktív szerepet vállaló kiemelkedő énekkarok bemutatkozására, illetve az egymástól való tanulásra.

A Gárdonyi Kórus előadásában megszólaló hangszeres alkotásokat Lozsányi Tamás orgonaművész kísérte. A szólót Ócsai Annamária énekelte. A szép számú közönség a változatosan összeállított egyházi együttes éneklését vastapssal jutalmazta. Vezényelt Naszladi Judit. A templomi hangverseny zárásaként a meghívott énekkarok összkari előadásában két mű hangzott el. A jól szervezett ünnepi találkozót baráti hangulatú, énekes vacsora zárta.