Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Kultúra

Vers a peronon Szekszárdon is

Mácsai Pál, Beck Zoli, Csuja Imre, Für Anikó és még sokan mások mondanak verseket a buszpályaudvarokon és vasútállomásokon.

Szekszárd is a helyszínek között.

A szerencsések már hallhatták a magyar költők verseit és hozzánk is hamarosan érkeznek a hallható költemények. A "Vers a peronon" kulturális kezdeményezés tavaly indult. A balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület szervezte. Eddig csak a Balaton körzetében lehetett hallani őket. Idén összesen 71 vasút-, és buszállomására terjeszti ki MÁV-Volán-csoport, valamint a GYSEV. A program múlt hét pénteken kezdődött a Nemzeti Összetartozás Napján és egészen az Aradi vértanúk napjáig, október hatodikáig tart.

Szekszárdot sem kerüli el a hangos kultúra. Szeptember hatodikától október hatodikáig egy hónapon át a szekszárdi állomásokra érkeznek a versek.

A magyar irodalom nagyjainak verseit hallhatjuk. Találkozunk Ady Endre, Áfra János, Babits Mihály, Bereményi Géza, Csokonai Vitéz Mihály, Dukay Nagy Ádám, Nagy Gábor, Faludy György, Fazekas Anna, Géczi János, Hartay Csaba, József Attila, Juhász Ferenc, Kemény István, Keresztesi József, Nagy László, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Szabó Lőrinc, Szálinger Balázs, Tamkó Sirató Károly, Terék Anna és Weöres Sándor műveivel. Ebben az évben a szervezők Szőcs Gézára, a tavaly november 5-én elhunyt Kossuth-díjas és József Attila-díjas erdélyi magyar költőre emlékeznek.

Kiváló művészek lesznek az előadók: Beck Zoltán (30Y), Csuja Imre, Für Anikó, Gáspár Sándor, Halas Adelaida, Holecskó Orsolya, Korhecz Imola, Likó Marcell, Mácsai Pál, Mihály Péter, Nagy Péter, Tahin Zsolt és Tóth Ildikó. Narrál Kiss Ernő színművész.

Borítókép: Wikipédia