Online randevú a Földért. A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara pénteken Szekszárdon nemzetközi konferenciát szervezett az Európai Zöld Megállapodás vidékfejlesztési kérdéseivel kapcsolatban a PTE Centenáriumi programsorozata támogatásával. Az Európai Unió több országából online módon bekapcsolódó előadók az egyes tagállamok szempontjából világították meg a Közös Agrárpolitika és a Zöld Megállapodás összefüggéseit a  PTE KPVK Környezetfilozófia, Bioetika és Zöld Filozófia Kutatócsoport programján.

A változásokat be kell építeni a mindennapjainkba

A Pécsi Tudományegyetem szekszárdi karán az elmúlt években indított vidékfejlesztési agrármérnök képzéshez kapcsolódó programok között kiemelt jelentőségű volt a pénteki rendezvény. A közelmúlt eseményei, kiemelten az ukrajnai háború ugyanis folyamatosan a korábbi tervek újragondolására késztetik az Európai Unió döntéshozóit. 

A konferencia – melynek létrejöttét támogatta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal –  hazai előadói a megújuló európai keretrendszert a magyar intézmények szempontjából mutatták be.

A résztvevők számára különösen érdekesek és a gyakorlat szempontjából is hasznosak voltak az aktuális finanszírozási és pályázati lehetőségek.