Történelmi bronzmérkőzésre került sor vasárnap 17:30-kor a debreceni Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. Az Atomerőmű KSC Szekszárd két fiatal játékosa is a magyar keret tagja volt: Miklós Melinda és Holcz Rebeka, valamint Horváth Zsófia edző és Fekete Krisztián gyúró is segítette a csapatot. Miklós Melinda nevéhez három labdaszerzés, két gólpassz és egy lepattanó, Holcz Rebeka neve mellé kilenc pont, valamint egy-egy lepattanó és labdaszerzés került.

Mali volt az ellenfél

Két olyan ország csapott össze, amely még sosem szerzett érmet a torna történetében. A két csapatból az egyik a házigazda Magyarország volt, amely végül meg is szerezte a szépen csillogó érmet. Az ellenfél a magas, agilis játékosokból álló Mali volt.

A magyar női U19-es kosárlabda válogatott bronzéremmel zárt a hazai rendezésű világbajnokságon, amellyel a korosztály valaha volt legjobb eredményét érte el a csapat.

A magyar válogatott kerete: Boros Júlia, Dombai Réka, Gyöngyösi Janka, Holcz Rebeka, Aya Kéita, Krasovec Lili, Madár Eszter, Miklós Melinda, Rakita Lili, Rozmán Lilla, Sitku Zsuzsanna, Telegdy Zsófia,

Szövetségi kapitány: Cziczás László

Forrás: origo.hu