Már csak két nap és kezdődik a Szekszárdi Őszi Fesztivál. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. A fesztivál központját, a Béla király teret már kordonok kerítik. Ezek azt szolgálja, hogy az illetékesek csak azokat engedhessék a programok területére, akiknek ellenőrizték a védettségi igazolványukat. Vigyázzunk tehát, nehogy elakadjunk az útvesztőnek kinéző kordonrengetegben! Gőzerővel készülnek a kerítésen belül is, már építik a színpadokat. 

A programok között mások mellett szerepel a Szüreti Borkert, amely idén a Sió Motelben várja a vendégeket a Nyitott Pincék programsorozat keretein belül. A Brill Pálinkaház finom párlatai és a Dúzsi rozék mellett a Vesztergombi Pince és a Szeleshát Szőlőbirtok borait, illetve a Malberri BBQ kézműves burgereit is megkóstolhatják a látogatók a helyszínen. Hangulatfelelős a Shisha Café, DJ Hefner és DJ Matók.


Idén a megszokottnál kisebb eseményként kerül majd megrendezésre a Szekszárdi Őszi Fesztivál. A Szüreti Napokat teljes nagyságában a koronavírus általi bizonytalanság miatt nem tudták idén megrendezni. A rendezvény a szokásos napokon, szeptember 16-19-ig tart.

Megtudtuk a programokat

A programokat ismertető szerdai sajtótájékoztatón Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere elmondta, örül, hogy ilyen rövid idő alatt mégis ilyen színvonalas rendezvényt szerveztek meg. Mindenkit türelmességre és óvatosságra figyelmeztet.

Újdonságok

Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a fesztivál helyszíne főként a Béla király tér lesz. A három színpad mellett idén újdonság lesz még a téren elhelyezkedő fröccssátor. A rendezvénynek ezen részére csak a védettségi igazolványok ellenőrzése után lehet majd belépni.

A borok szerelmeseinek

Pánikra semmi ok, a borok kedvelői sem maradnak ki semmi jóból. A hagyományos borudvar helyett nyitott pincék várják a közönséget, 27 pincészet és egy pálinkaház 19 helyszínen kínálja italait. A pincék látogatásához nincs szükség védettségi igazolványra.

Kiállítás

A fesztivál ideje alatt látható lesz a Művészetek Házában a III. Nemzetközi Digitális Művészeti Triennálé Digitális agora című kiállítása. A tárlatot a kulturális központ a Magyar Elektrográfiai Társasággal közösen rendezi meg és szeptember 11-től lesz látogatható. Az eseményen 169 magyar és 45 külföldi művész digitális grafikáit, videó- és fényinstallációit, animációit mutatják be.

A részletes programismertetőt a szekszardagora.hu honlapon találod.