Intenzív melegedés veszi kezdetét, így délutánra már 28 és 33 fok közé melegszik a levegő. Az északnyugati szél élénk, erős lesz. Sok napsütésre számíthatunk, de hajnalban még néhol északkeleten kisebb eső, gyenge zápor átmenetileg kialakulhat.

Sok napsütésre készülhetünk. Időnként nyugat felől ugyan megnövekedhet a felhőzet, de esni sehol sem fog. A nyugatias szél többfelé élénk, északon néhol erős lesz. Hajnalban 12-19, napközben 30-36 fok várható.

Orvosmeteorológia

Nem várható fronthatás, de a melegedés miatt a melegfrontra érzékenyek körében előfordulhat fejfájás, migrén, csökkenhet a szellemi és fizikai munkavégző képesség. A szélre érzékenyek nyugtalanságot tapasztalhatnak, feszültebbek lehetnek.

Sokfelé élénk, erős északnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Napon a járművek felforrósodhatnak, ezért figyeljünk fokozottan, hogy gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte eléri a magas-nagyon magas szintet.