A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) októberben felmérőt tart külföldi játékosok részére Londonban. A megmérettetésre Zilai Jánost is meghívták a szekszárdi Bad Bones Amerikai Football Klub játékosát.

"Csapatunk amerikai faledzőjének, Timothy McGeenek köszönhetően, egy európai ügynökség közvetítésével vették fel velem a kapcsolatot másfél hónappal ezelőtt. Különböző válogatásvideókat kellett elküldenem a legutóbbi szezonról, ezekkel elégedettek voltak, így kaptam meghívást a felmérőre”

nyilatkozta Zilai János.

Az esemény október 12-én lesz a Tottenham Hotspur stadionjában, és akik jól teljesítenek, azok meghívót kapnak az “Út az NFL-be programba”.

50 játékos kap lehetőséget majd a teszten

A liga abban bízik, hogy a felmérőn sikerül olyan sportolókra bukkannia, akik rendelkeznek a megfelelő adottságokkal és képességekkel ahhoz, hogy az NFL-ben játszanak.

"Bízunk benne, hogy az eseményen új tehetségeket fedezünk fel, egyúttal a teszt a nemzetközi megjelenésünket is növeli, a meghívottaknak pedig lehetőségük lesz a legmagasabb szinten megmutatniuk magukat”

nyilatkozta Damani Leech, az NFL nemzetközi ügyvezető igazgatója.

14 országból válogatnak

Magyarország mellett Nagy-Britanniából, Németországból, Belgiumból, Új-Zélandról, Franciaországból, Nigériából, Ausztriából, Szlovákiából, Olaszországból, Svájcból, Japánból Finnországból és Svédországból érkeznek majd Londonba futballisták.

A teszten a kiválasztott játékosok az Egyesült Államokba utaznak majd, ahol három hónapig edzéseken vesznek részt, majd egy újabb kiválasztási kör után maradt futballistákat NFL-csapatokhoz irányítják a 2022-es szezonra.

Fotó: Bad Bones Amerikai Football Klub