Szekszárdon idén is október 23-án, szombaton délelőtt 10 órakor a Szent István téren álló 1956-os emlékműnél kerül sor a forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezésre.

Diákok készülnek egy előadással

Számos programmal várják majd az érdeklődőket. Délelőtt 10:00-kor kezdődik a megemlékezés a Szent István téren. A résztvevők a TMSZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola diákjainak előadásában láthatnak egy irodalmi megemlékezést, majd Sefics Zoltán evangélikus lelkész mond egyházi áldást.

Futással tisztelegnek

Az eseményen közreműködik az Alisca Brass Band és a Magyar Nemzetőrség Tolna Megyei Szervezete. Rossz idő esetén a megemlékezés a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében kerül megrendezésre. 14:00-kor emlékfutás kezdődik. A rajt és a cél is a Szent István tér, 1956-os emlékmű.

A gyerekek sem fognak unatkozni

Végül 18:00-kor egy ünnepi hangversenyt hallhatnak az érdeklődők Balog József Liszt-díjas zongoraművész közreműködésével a Művészetek Házában, amely a „Tisztelet a hősöknek” címet kapta. A gyerekeket 10:00 és 16:00 óra között kézműves műhellyel, 10:30-tól ingyenes matinévetítéssel várják a Babits Mihály Kulturális Központban.

 

Kép: mnm.hu