Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton este élményekben gazdagon tértek haza a Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola felső tagozatos tanulói a várva-várt ausztriai kirándulásukról.


Tömény program, felejthetetlen élmények

A kétnapos program keretében a gyerekek betekintést nyerhettek a riegersburgi Zotter Csokoládégyárban a csoki elkészítésének rejtelmeibe, és persze kóstolhattak is. Ezután a festői táj szépségeiben, Graz nevezetességeiben és a Mura folyóban gyönyörködhettek.A második napon Mönichkirchenben ülőlifttel utazhattak fel a tanulók a hegyen lévő hintaút első állomásáig, innen pedig különböző hintákat kipróbálva és a kilátásban gyönyörködve játszhattak, illetve tehettek egy túrát is a hegy csúcsáig.Gyakorlatban használt nyelvismeret

1300 m magasan egy kellemes vendéglő teraszán, hasznosítva az iskolában szerzett német nyelvtudásukat finom limonádét és tipikus osztrák ételeket rendeltek maguknak. A lefelé vezető út sem volt unalmas, hiszen lehetősége volt a kirándulóknak gokarttal lejönni az ülőlift alsó állomásáig.Az élmények mellett a gyerekek nem csak német nyelvtudásukat fejleszthették, hanem megismerkedhettek az osztrák kultúrával és Ausztria természeti adottságaival is. Az iskolai kirándulás megvalósítását a szülők mellett a Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat és iskola alapítványa tette lehetővé.

(fotók:  Babits Mihály Általános Iskola Facebook oldala)