1 év

Egy megtisztelő címet vehetett át a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Budapesten. A Magyar Innovációs és Hatékonyság Nonprofit Kft. 10 évvel ezelőtt indította el a Virtuális Erőmű Programot. Most a program keretein belül a szekszárdi kórház felhatalmazást kapott az „Energiatudatos Kórház” védjegy használatára.

2023-ra a kórházak fele, 45 intézmény belépett a VEP-be, és még az idén elindul a program 2. üteme, melynek célja, hogy 2023 végére minden kórház legalább energiatudatos intézmény legyen.

A kórház május 4-én vehette át a kitüntetést a parlamentben. A XIII. díjátadó ünnepséget Kőrösi Csaba, az ENSZ közgyűlés elnöke nyitotta meg. Az elnök New Yorkból, videós telefonkapcsolaton keresztül méltatta a VEP eredményeit, résztvevőit és támogatóit. Gratulált a VEP vezetőinek, hogy kitartanak fenntarthatósági küldetésük mellett, mellyel egy jobb és élhetőbb klímájú világot hozhatnak létre, fogalmazott.

Fontos a fenntarthatóság

A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház arra törekszik, hogy kövesse a híres környezetvédelmi aktivista, David Brower gondolatait, miszerint: „A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön”. Az intézmény vezetősége az energiatudatosságon túl, a fenntarthatóságra is törekszik.

 

Kép: portal.tmkorhaz.hu