0:00
/
“Mondjunk nemet a szankciókra!” – teltház várta Nagy János államtitkárt Szekszárdon

A Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár Horváth István, a szekszárdi választókerület országgyűlési képviselője vendégeként érkezett a Babits Mihály Kulturális Központba. 

"A Fidesz-KDNP „Mondjunk nemet a szankciókra!” országjáró politikai fórumsorozat keretében vagyunk Szekszárdon. A nemzeti konzultációs országjáráson szeretnénk arról tájékoztatni a lakosságot, milyen veszélyek vannak előttünk, hogyan tudjuk ezt kezelni. Világos egyértelmű üzenetet kell küldeni az Európai Uniónak. Minden, ami a háborúra rossz válaszként adott szankció, rossz irányba viszi Európát. A háború közelsége miatt sokkal nagyobb a felelősségünk, mi tudjuk elmondani, hogy mi itt a helyzet"

– fogalmazott az államtitkár.

Hozzátette a Tolna megyében élők is sokat segítenek azzal, ha kitöltik a konzultációs kérdőívet, ha elmondják véleményüket. Arra kért, hogy kapcsolódjanak az országos akcióhoz. 


"Örömmel vettük, hogy – egy kivételével – aláírták a települések a Szita Károly kaposvári polgármester által kezdeményezett levelet, melynek címzettje Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. Ez a levél ki is ment Brüsszelbe. Ez óriási dolog. Igazi összefogás eredménye."

Mindenki a maga bőrén érzi a következményeket  

Horváth István országgyűlési képviselő úgy fogalmazott a magánemberek, a vállalkozók is megérzik a szankciós politika következményeit.

" A választókörzet lakói fontosnak vélik, hogy vessenek véget a szankcióknak Mindenki a maga bőrén érzi a következményeit a szankciós politikának. Akár vállalkozó, akár magánember. Az állampolgárok nagyra becsülik a rezsicsökkentést, az elfogadható költségszint tartását a háztartásoknak,  a kiszámíthatóság miatt."

Horváth István szerint a Kormány egyedülálló abban a tekintetben, hogy kikéri az emberek véleményét. 

"Hazánk az egyetlen olyan ország, aki megkérdezi az állampolgárait. Máshol ez politikai döntés, nem foglalkoznak az állampolgárok véleményével. Egyedül Magyarországon van az, hogy megkérdezik a véleményt. Nagyon nagy számban érkeznek az elutasító vélemények."

Mint elhangzott, "minél többen kitöltik a nemzeti konzultációs kérdőíveket, annál világosabb és egyértelműbb üzenetet tudunk küldeni Brüsszelnek."