Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Országos kampánysorozat indult, a hazai nyúlhús-fogyasztás népszerűsítéséért. A nyúltenyésztés esetében is, a termelők helyzetbe hozása és erősítése a hazai cél. Az elkövetkezendő években a KAP Stratégiai Terv keretében pályázható forrásokból folytatódhat majd az ágazat további fejlesztése.

Fő célja az akciónak, hogy megismertessék a fogyasztókkal ezt a könnyen emészthető, zsírszegény, egészséges és ízletes fehér húst, hogy a nyúlhús minimum heti egyszer a magyar családok asztalára kerüljön.

Tudtad?

A nyúlhús semmilyen allergén anyagot nem tartalmaz, a kisbabák már 4 hónapos kortól fogyaszthatják, ezért több bébiétel gyártó kínálatában megtalálható. Diétát folytató, idős és kisgyermek korúaknak is megfelelő táplálék lehet.

A kampányok rámutatnak arra is, hogy a nyúlhús sokkal változatosabban elkészíthető, nem csak nyúlpaprikásként vagy vadasként kerülhet az asztalra. Idén országszerte több helyszínen lesz látványfőzés és kóstoltatás.

(fotó: illusztráció, pixabay)