Elismerték a Tolna Megyei Katasztrófavédelem munkáját. I. Lipót császár 1699. év szeptember elsején pecséthasználati jogot adományozott Tolna megyének, amelynek emlékét 323 évvel később is őrzi a Tolna Megyei Önkormányzat. Az évforduló alkalmából idén is, szeptember elsején egy ünnepi közgyűlés keretében ismerték el azok tevékenységét, akik munkájukkal vagy életművükkel gyarapítják Tolna megyét.

Az igazgatóság kapta a rangos elismerést

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése úgy határozott, hogy az idei évben „Tolna Megyéért” kitüntető díjat adományoz a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére. Ez a kitüntető díj annak adományozható, aki hosszú éveken keresztül maradandó értéket teremtő kimagasló munkájával érdemeket szerzett a megye általános felemelkedése érdekében országos figyelmet érdemlő tevékenységével.

 

Az oklevelet és az emlékplakettet Potápi Árpád János országgyűlési képviselő, a nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke adta át a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának, Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornoknak, valamint a szervezet hivatalvezetőjének, Dr. Ackermann Zsuzsanna tűzoltó alezredesnek.

"Büszkeséggel tölt el az, hogy az Igazgatóság szakmai és szervezeti tevékenységét a legmagasabb szinten ismerték el"

– fogalmazott a tábornok.