Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy 83 éves faddi lakos tett bejelentést 2022. november 28-án délelőtt, mert elvették a táskáját. A későbbi sértett a postára indult – elektromos kerekesszékkel – csekkeket befizetni, amikor a Rákóczi utcában pénzváltás ürügyén leszólította egy fiatalember. Rövid beszélgetés után otthagyta őt az ismeretlen. 

Néhány perc múlva a sértett arra lett figyelmes, hogy hátulról futva közelít valaki, majd a korábban őt leszólító férfi a moped kormányára rögzített kosárból kikapja a táskáját, a benne lévő pénztárcával együtt, amiben 30.000 forint körüli készpénz és személyes iratok voltak.

A Tolnai Rendőrőrs egyenruhásai és nyomozói összehangolt, széleskörű adatgyűjtést folytattak. Faddon az utcán meg is találták az ellopott táskát, azonban a pénz már nem volt benne. 

Az adatok után gyorsan azonosították a kifosztót, akinek a felkutatása nem járt eredménnyel, ezért körözni kezdték.

Ismert volt az elkövető a rendőri körökben

Néhány nappal később Baján fogták el a 28 éves – a hatóság előtt már jól ismert – medinai férfit, akit őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgattak ki. Részben beismerte a bűncselekményt.