Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

A béke fontosságát hangsúlyozták az egyházi vezetők

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A béke és szeretet fontosságát hangsúlyozták az egyházi vezetők karácsony első napján.

 Erdő Pét er bíboros az esztergomi Bazilikában arra hívta fe l a figyelmet, hogy bárhogyan alakult is az életünk, minden bűnre van bocsánat Istennél. Az mondta: ne nyugodjunk bele, ha súlyos bűn terheli a lelkünket. Ne mondjuk azt, hogy úgysem tudunk változtatni az életünkön. Indítsuk fel magunkban a tökéletes bánatot, Isten iránti szeretetből. 

Karácsony az új kezdet ünnepe – erről már a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke beszélt a budavári evangélikus templomban. Fabinyi Tamás az ünnepi istentiszteleten elmondta, ha megromlik az istennel való viszony, akkor megromlik az emberek egymás közti viszonya, az isten iránti bizalmatlanság az emberek közötti féltékenységet eredményezi. 

Isten gyermekként akar velünk lenni és azt kéri, hogy kövessük őt gyermeksége útján – erről beszélt a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.  Balog Zoltán karácsonyi ünnepi istentiszteletén hangsúlyozta: minden gyermek új remény, hogy megmaradhat, nemcsak a születés, hanem a gyermekség csodája is. Karácsonykor ez a csoda jött el a világba.