Tolnán a Családsegítő Központ – együttműködve a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel – segít abban, hogy az élelmiszerfeleslegnek legalább egy része hátrányos helyzetű családok megélhetését könnyítse meg. Áruházakból és gyártóktól gyűjtik össze a felesleget, amit karitatív szervezetek közreműködésével rászorulókhoz juttatnak.

Jó minőségű, de a boltok polcairól már lekerült élelmiszert osztanak szét

Nemrégiben a tolnai Családsegítő Központ (CSSK) is az egyesület partnerszervezetévé vált. Ennek nyomán a CSSK munkatársai napi rendszerességgel a tolnai PENNY áruházból hozzák el az üzlet polcairól már lekerült, de még fogyasztásra alkalmas, jó minőségű élelmiszereket, zöldséget, gyümölcsöt, pékárut, tejterméket, húsfélét és egyéb cikkeket, amiket aztán kizárólag rászoruló családoknak osztanak szét előzetes egyeztetés alapján.

Minden héten nyolc családnak segítenek

Nagyjából egyforma csomagokat állítanak össze, amelyekért a rászorulók mennek be a Családsegítő Központba. Egy héten keresztül nyolc hátrányos helyzetű család részesülhet ebben a típusú segítségben, a következő héten másik nyolc rászoruló kapja a csomagokat.