A tolnai rendőrök több társszerv munkatársaival közösen látogattak el az Erzsébet-tábor lakóihoz.

Több száz résztvevő volt a programon

A Fonyódligeti Erzsébet-táborban 2022. augusztus 24-én Hősök Napja néven rendeztek egész napos programot a szervezők. A délelőtt folyamán a rendőrség, a Magyar Honvédség, a Büntetés-végrehajtási Intézet, a katasztrófavédelem, a vízi mentők, az Országos Mentőszolgálat képviselői várták a tábor lakóit. A programon több százan vettek részt.  

A táborban a rendőrség részéről a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűn- és baleset-megelőzési szakemberei számos programmal készültek a gyerekeknek.

A táborozók többek között az internethasználattal és annak veszélyeivel kapcsolatos tesztet is kitölthettek. A nagyobbak megtekinthették a Mobil Bűnmegelőzési Centrumot. Itt a bűnmegelőzési munkatársainkkal a vagyonvédelemről és a 112-es segélyhívó használatának fontosságáról beszélgethettek a rendőrökkel.

A rendőrségi programokból az egyik legnépszerűbb a részegséget szimuláló szemüveg kipróbálásának a lehetősége volt. A gyerekek egy rövid akadálypályán és célba dobó játékkal próbálhatták ki azt, hogy mi módon változhatnak meg érzékeink az alkohol és a drog hatására. A gyerekek kerékpáros akadálypályán is kipróbálhatták ügyességüket, valamint felülhettek a rendőrmotorokra is.