Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hegyimentők egy eltévedt személyt hoztak le a Magas-Börzsönyből ma hajnalban. 

Éjfél után negyven perccel érkezett a telefon

Vasárnap 00:40 perckor érkezett a segélykérő telefon: a telefonáló férfi elmondta, hogy nagyon későn indult el Nagy-hideg-hegy felé, a Börzsönyben eltévedt és nem tudja, hol van. A telefonján ugyan volt túranavigációs szoftver, de nem volt hozzá letöltve offline térkép. Az ügyeletes hegyimentő útmutatásával sikerült a koordinátáit beolvasnia, ez alapján megállapították, hogy a Bagoly-büki patak környékén lehet, Magas-Tax és Rakodó között. 

A férfi a hegyimentők irányításával elindult a helyes irányba, aztán azt mondta, elfáradt, nagyon fázik és már nincs ereje tovább menni. A hegyimentők azonnal a helyszínre indultak, miközben a rendőrséget is értesítették. 

A hegyimentők 02:10 perckor megtalálták a férfit Bagoly-büki patak partján erősen kihűlt állapotban és azonnal Királyrétre szállították az időközben a helyszínre érkező mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a férfit további ellátás céljából a Váci Kórházba szállították.