1 év

A rendvédelmi szervek mindig szem előtt tartják a társadalmi szerepvállalást. A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a hétköznapokban is ott segítenek az embertársaikon, ahol csak tudnak. Idén első alkalommal, a korábbi hagyományoknak megfelelően folytatódott a véradás az igazgatóság épületének ebédlőjében.

Huszonhárman adták vérüket

Szerdán a Magyar Vöröskereszttel közös szervezésű váradáson huszonhárman nyújtották karjukat a katasztrófavédelem hivatásos és az íróasztal mögött dolgozó rendvédelmi alkalmazott munkatársai, valamint a honvéd bajtársak.

Január 18-án honvéd, tűzoltó és civil hozzátartozója is egyaránt vérét adta, hogy ezáltal hozzájáruljon Magyarország vérkészletéhez. 

A vér nélkülözhetetlen része a gyógyításnak. Élő anyag, semmi mással nem pótolható. Egyetlen véradás három emberéletet menthet meg. Az életmentő, valamint a nagyobb műtétek, és bizonyos életmentő kezelések pótolhatatlan feltétele a rendelkezésre álló – beteg vércsoportjának megfelelő – vérkészítmények megléte, felhasználhatósága. Az önkéntes véradások ezeknek a vérkészítményeknek a meglétét biztosítják.

 

Kép: tolna.katasztrofavedelem.hu