1 év

Egy  nő tett feljelentést 2022. február 28-án Zomba-Nagytormásról, mert ismeretlen tettes ellopta a háza előtt parkoló lezáratlan Suzukiját, míg ő rövid időre bement a házba. Ezzel szinte egy időben tett bejelentés a rendőrségre Kétyről egy másik nő, mivel a háza udvarán egy idegen kék Suzukit talált lezárt állapotban. A ház nyílászáróit, illetve az udvarban álló saját autóját pedig ismeretlenek megrongálták.

A beszerzett információk alapján rövid időn belül három fiatalkorú kétyi lakosra terelődött a gyanú.

A   fiúkat elszámoltatták, mely során egyikük zsebéből elő is került a kérdéses kék autó indítókulcsa. 


„Az autót ők lopták el Zombáról, majd Kétyen az udvarban még „köröztek” vele, amitől az megrongálódott. Az autót végig ugyanaz a fiú vezette. A házban nem először jártak, ott korábban ők törtek – zúztak. Elismerték azt is, hogy az udvarban – a fészer alatt parkoló – platós teherautót is ők rongálták meg. Azt nem tudták megmondani, miért tették mindezt, csak azt, hogy közös szándék vezette őket.”

Ezt is tartalmazza az esetben kiadott sajtóközlemény.  A garázda fiatalok több, mint 3 millió forintos kárt okoztak a ház olasz, valamint a teherautó és a berendezési tárgyak magyar tulajdonosának. Az elkötött Suzuki esetében a jogosulatlan használaton túl a nem rendeltetésszerű használattal további közel 200.000 forint kárt is okoztak az autó gazdájának.


A gyanúsítottaknak jármű önkényes elvétele bűntett és nagyobb kárt okozó rongálás bűntett miatt kell felelniük.

Az ügy vizsgálatát a Bonyhádi Rendőrkapitányságon befejezték és a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek küldték meg.