Elloptak egy autót február elején Dombóváron. A jármű a ház előtt állt lezáratlanul, benne az indítókulcs.  Az ügyben a dombóvári rendőrök kezdték meg az adatgyűjtést, elrendelték az autó körözését is. Rövid időn belül bejelentést érkezett a rendőrségre, hogy a 6534-es út mellett, a kismányoki elágazó közelében, a szántóföldön áll egy, a leírásnak megfelelő kocsi. 

Információk alapján a rendőrök eljutottak egy 17 éves szekszárdi fiúhoz, aki abban az időben Dombóváron lakott. Gyanúsítottként hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tett. 

Csak egy próba! Semmi más

"Hosszabb ideje nézegette már a Dombóváron pakoló autót, s arra jutott, hogy bár jogosítványa nincs és KRESZ vizsgát soha nem tett, szeretné az autót kipróbálni."

Egy este oda is ment a parkolóban álló piros kombihoz. Mivel nem volt bezárva az ajtó, beült, és a benne lévő kulccsal elindította azt, majd a városban megtett pár kört. Út közben felvette egy lány ismerősét és együtt mentek el Nagymányokra egy másik ismerőséhez. 

Onnan – már hárman – tovább autóztak Bonyhádra, ahol elfogyott az üzemanyag, így tankolniuk kellett, azután felvettek egy újabb ismerőst is. 

Mivel jól érezték magukat, eldöntötték, hogy négyesben elmennek Pécsre. Hazafelé úton történt egy kis malőr. Bonyhádon kirakták az ott lakó fiút, majd indultak tovább Nagymányokra, de a kismányoki elágazóban nem sikerült bevenni a kanyart és a szántóföldre sodródtak, ahol elakadt az autó. Többen is megálltak, hogy segítsenek kihúzni a kocsit, de nem jártak sikerrel.
Az ügy vizsgálatát – jármű önkényes elvétele bűntett miatt – a Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatják.