Tízezer álláskereső lépett a munkaerőpiacra. A decemberben indult Vállalkozások munkaerő támogatása és munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatásoknak köszönhetően mára már több mint 10 ezer álláskereső állhatott újra munkába.

Országszerte mintegy 12 ezer álláskereső foglalkoztatására érkezett be kérelem, ebben fellelhetők a Tolna vármegyei igények is. A megítélt támogatás 10 milliárd forintnyi.

A kérelmek több mint 90 százaléka mikro- és kisvállalkozásoktól érkezett be. Megfigyelték a pályázók területi eloszlását, ezek szerint Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben a legnépszerűbb ez a lehetőség. Ott a legnagyobb a pályázók száma.

Vezet a kereskedelem

Figyelték a terület mellett az ágazati megosztást is, e szerint a kereskedelem, gépjárműjavítás, az építőipar és a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás a legaktívabb pályázó.

Az elérhető források között lehetőség van a vállalkozások munkaerő támogatására; a fiatal szakképzettek munkatapasztalat szerzésére; valamint a foglalkoztatás szempontjából hátrányos helyzetűek munkatapasztalat-szerzését elősegítő támogatások igénylésére.

(forrás: Gazdaságfejlesztési Minisztérium)