Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton tartotta meg a Tolna Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége éves közgyűlését. A szervezet a közgyűlés keretében adta át jelképesen a több mint tizenötezer védőmaszkot és védőszemüveget a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház részére.

Az eseményen Zsikó Zoltán, a Tolna Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének Alelnöke, dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetségének (OPSZ) elnöke és Széles János megyei elnök adta át adományozólevél formájában dr. Németh Csabának, a Balassa kórház főigazgatójának a szervezet által felajánlott több mint tizenötezer FFP2-es védőmaszkot és védőszemüveget.

Dr. Túrós András és Széles János kitüntetéseket adott át a közgyűlésen. Kiemelkedő polgárőr tevékenységért a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatában részesül Bálint Péter, a Simontornyai Polgárőr Egyesület elnöke. A polgárőrség és a rendőrség közötti kiemelkedő munkájáért elismerésben részesült dr. Joó Endre rendőr alezredes, a paksi rendőrkapitányság munkatársa, aki odaadó, elkötelezett munkavégzése során hatékonyan segíti a polgárőrség munkáját. A hosszú éveken keresztül kifejtett, polgárőrséget segítő tevékenységéért oklevélben részesült, a rendőrség és polgárőrség közötti összekötő, Zsiga Péter őrnagy.

Az OPSZ-től laptopokat vehetett át az Értényi Polgárőr Egyesület és Nagy Zoltán, a Tolnai Járási Koordinátor, a Bogyiszlói Polgárőr Egyesület elnöke.