A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság tagjai, rendőri vezetők, Kölesd község képviselői, társszervek és számos motoros egyesület képviselői vettek rész a sok éves múltra visszatekintő megemlékezéssel egybekötött koszorúzáson.

23 évesen vesztette életét

A megemlékezés helyszíne a Bartal György – egykori motorversenyző emlékére épített obeliszk, amely Kölesd község határában áll. Bartal György motorkerékpár-versenyző 1936. augusztus 16-án a poros úton motorozott, amikor szemből egy autó és egy lovaskocsi érkezett. Az akkor 23 éves motoros az autó által felvert portól nem vette észre a lovaskocsit és belehajtott. A fiatal a balesetben életét vesztette.

Minden évben megemlékeznek

A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, a közreműködő szervezetek és magánszemélyek a hagyományoknak megfelelően minden évben a fiatalon elhunyt motoros halálának évfordulóján, vagy annak közeli időpontjában emlékeznek meg a Kölesd mellett levő Bartal-szobornál a Tolna megye közútjain közlekedési balesetben elhunytakról.

A rendezvény zárásaként mindenki elhelyezhette virágait, koszorúit a fiatalon, motorbalesetben elhunyt Bartal György emlékére állított emlékhelynél.