0:00
/
A közösség erejét mutatja meg a könyv

Stációk – Szekszárdiak a második világháborúban címmel jelenik meg könyv, amelynek bemutatója január 20-án, pénteken a Babits Mihály Kulturális Központban lesz 15:00 órakor.

A közösség történetei alkotják a könyvet 

A Szekszárd Alsóvárosi Római Katolikus Közhasznú Egyesület már évek óta foglalkozik a szekszárdi alsóvárosban élő közösségek emlékeinek felkutatásával, összegyűjtésével. Ezekből a történetekből és képekből született a könyv. A megjelenteket éppen ezért a könyvbemutatón Kovács Józsefné, a Szekszárd Alsóvárosi Római Katolikus Közhasznú Egyesület elnöke köszönti. 

Egy sorozat része 

A könyv nem egyedülálló, hanem egy sorozat része. Az első két kötet az alsóvárosi emberek emlékeiről, történeteiről szólt, a harmadik a szekszárdiak helyzetét helyezte szem elé az első világháború idején, a sorozat most pedig folytatódik a második világháború időszakával.

A könyv különlegessége, hogy személyes történetek és források az ihletői.

A kötetet Dr. Töll László ezredes, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka mutatja be a közönségnek. A helyszínen lehetőség nyílik találkozni a könyv szerzőivel, Prof. Dr. Nagy Janka Teodóra PhD, tanszékvezető egyetemi tanárral és Dr. Szabó Géza PhD régész, történésszel. A belépés díjtalan.