2 év
1969. december 6-án rendezték meg az Altamont Speedway fesztivált, amelyen olyan nevek léptek fel, mint a Santana, a Crosby, Stills, Nash & Young, a Jefferson Airplane és a Rolling Stones, a rendezvény azonban mégsem a koncertekről, hanem a közben történt tragédiáról maradt emlékezetes, melynek során négyen meghaltak, köztük a 18 éves Meredith Hunter, akit állítólag a Hells Angels egyik tagja szúrt le. A történet azonban itt még nem ért véget, a motoros banda tagjai ugyanis később Mick Jagger-t is meg akarták ölni, de egy nagy vihar megmentette az énekest.
 

A fesztiválon történtekkel kapcsolatban többféle beszámoló is terjed, de az biztos, hogy a Hells Angels tagjai valamilyen formában részt vettek a rendezvény biztosításában. A bandát a Grateful Dead és a Jefferson Airplane ajánlotta, akik korábban több koncertjük lebonyolítását is a motorosokra bízták, és sosem volt semmi probléma velük, az Altamont-on azonban minden rosszul alakult, egyes források szerint azért, mert a Hells Angels rengeteg ingyen sört kapott, amitől berúgtak.
A sajnálatos esetről készült video felvétel is:


 
Jagger a tragédiába fulladt koncert után saját maga és a Stones nevében is elhatárolódott a Hells Angels-től, amit ők árulásként éltek meg, és elhatározták, hogy bosszúból megölik a frontembert. Erről Mark Young FBI-ügynök számolt be a BBC-nek adott interjújában: "az volt a tervük, hogy behatolnak Jagger Long Island-i birtokára. Jó páran összeálltak és fel is fegyverkeztek, csakhogy mire a Long Island-i szoroshoz értek, hatalmas vihar támadt, amitől majdnem felborult a csónakjuk, úgyhogy a saját életüket kellett menteniük és megfutamodtak."
 
Az énekes nem is sejtett semmit a merényletkísérlettel kapcsolatban, csak évekkel később szerzett róla tudomást az FBI-tól…