Rövidebb lesz a szorgalmi időszak, nem lesz őszi szünet. Ennek köszönhetően az év utolsó hónapjában már nem lesznek előadások a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán.

A takarékosság jegyében tett lépések

A rezsicsökkentés az intézmények számára feladatot adnak. Folyamatosan informálják az érintetteket, mi zár be, hol és hogyan módosul a nyitvatartás.  Meghozta a döntéseket a helyi Kar is. Az év utolsó hónapjában zárva lesz az egyetemi kar „A” épülete. Az energiaárak emelkedése negyedmilliárd forinttal növelné a számlát. 

Szombaton és vasárnap zárva tart az „A” épület. Ez érinti a tervezett programokat, melyeket lemondtak. Péntekenként az épületben fűtenek, de nem a teljes épületet. A nem oktató kollégák online dolgoznak majd a dékáni elrendelés szerint. A tantermek fűtöttek, de az irodák szünetelnek. 

Úszni lehet majd

Az egyetem uszodáját átvette a város, a sportcsarnok üzemelteti, a költségek nem a Kar kiadásait növelik. Hétvégeken az uszodát a hátsó bejáraton tudod megközelíteni.

Vizsgák a koleszban

A szekszárdi Kar főépülete decemberben zárva lesz. A hallgatói vizsgákat vagy a covid időszakban megszokott módon online lehet letenni, vagy az egyetemi kar kollégiumában.Ez lesz a helyszíne majd a januári záró vizsgáknak is. 

További rendelkezéseket, a szorgalmi és vizsgaidőszak fontos információit a kpvk.pte.hu oldalon találod.