Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az orgona a keresztény kultúrkör legismertebb és ugyanakkor legláthatatlanabb hangszere. Nem véletlenül nevezik a hangszerek királynőjének, különleges hangzásvilága annak ellenére is ismerős mindenki számára, hogy legtöbbször jóval a hallgatóság felett, a templomok karzatán foglal helyet. Rengeteg klasszikus és kortárs darab íródott jellegzetes hangjára, hiszen egyedülálló módon képes egy egész zenekar helyettesítésére, de más hangszerekkel kombinálva is páratlan élményt nyújt.

Szekszárdon hagyománya van az eseménynek

2019 óta minden év augusztusának első szombatján a közönség igazán rendhagyó módon találkozhat orgonazenével, felejthetetlen élményt nyújtva ezzel azoknak, akik ismerik és kedvelik a hangszert, de azoknak is, akik véletlenszerűen botlanak a dallamaiba.

"A Filharmónia Magyarország kezdeményezése jóvoltából orgonaszó hallható a köztereken, piacokon, fürdőkben, játszótereken, szeretet otthonokban, de a zenélő szökőkutak is azt árasztják"

– olvasható a Babits Mihály Kulturális Központ ajánlójában. Természetesen hagyományosabb kereteken belül is látogathatók orgonakoncertek ezen a napon, így többek között Szekszárdon a Művészetek Házában is.

 2023. augusztus 05. 19:00

Közreműködik:

  • LOZSÁNYI TAMÁS – orgonaművész
  • LOZSÁNYI SOMA – orgonaművész
  • LOZSÁNYI JULIANNA
  • Műsorközlő: MOLNÁR MÁRTA

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrációs jegyek válthatók a Babits Mihály Kulturális Központ jegypénztárában, valamint a 0674/529-610-es telefonszámon.