Az már késő lehet. Persze nem mindenki tudja eldönteni, hogy 13-14 évesen mi lenne, ha „nagy lenne”. De ebben a korban már kell lennie elképzelésnek arra vonatkozóan, hogy mely terület érdekli a nebulót. Ezért is van jelentősége a szakmaismertető eseményeknek. Ezek során olyan kulisszatitkok is felszínre jöhetnek, melyek vonzóbbá tehetnek adott esetben egy-egy hivatást.

A napokban több Tamási térségében levő iskolában is pályaorientációs napot szerveztek, melyre meghívást kaptak a rendőrök is.  Farkas Gabriella rendőr alezredes, a Tamási Rendőrkapitányság munkatársa, előbb a gyönki általános iskolásokat, majd a hőgyészieket látogatta meg. Mesélt a gyerekeknek a rendőri munkáról, az egyenruhások mindennapjairól. A diákoknak elmondta, hogyan válhat belőlük rendőr, milyen iskolákat kell elvégezni ahhoz, hogy valakiből járőr, körzeti megbízott, kutyás- vagy motoros rendőr, bűnügyi technikus, baleseti helyszínelő, esetleg nyomozó lehessen.

A hőgyészi nebulók a nap végén ellátogattak a helyi rendőrőrsre is, ahol az érdeklődők kérdéseket is feltehettek az ott dolgozó egyenruhásoknak.