2022. október 31-ével lezárult a Tolna Megyei Kormányhivatal közreműködésével 2018. január 1-je óta megvalósuló   „A strukturális változásokhoz való alkalmazkodás segítése” elnevezésű kiemelt munkaerőpiaci program.

Segítség a munkaerőpiacon

A program működése során fontos szerepet kapott a létszámleépítések kezelése, emellett a munkáltatók segítséget kaptak a munkaerő felvételéhez, illetve megtartásához is. 

A csoportos létszámleépítéssel érintett munkavállalók részére lehetőséget biztosított az átképzésre még a munkaviszony megszűnését megelőzően az újbóli elhelyezkedés segítése, a munkanélkülivé válás megelőzése érdekében.

A járványhelyzet után

A program a járványhelyzet okozta átmeneti gazdasági nehézségek által veszélyeztetett munkahelyek megőrzésében is kiemelkedő szerepet kapott a csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatásán keresztül.

Összesen 308 Tolna megyei cég 3793 alkalmazottja került bevonásra és kapott kompenzációt az egészségügyi veszélyhelyzettel összefüggő bértámogatás keretében.

Ebből a programot pozitív kimenettel zárók létszáma 3368 fő, ami azt jelenti, hogy a bevont létszám 88,7%- nak sikerült megtartania munkahelyét a támogatásnak köszönhetően. A program Tolna megyei részprojektje a megvalósítás során összesen 542 millió Ft összegű támogatás kihelyezéséről gondoskodott.  

(fotó: illusztráció)