Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június 2-án rendezte meg a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola a Gyermeknapot, ahol minden a diákokról szólt. Az idén Szekszárd környéki gyalogtúrát szerveztek a felsősöknek. 

"Csodálatos nyári időben, nagyon jó hangulatban indultunk el a Dienes iskolából. Úti célul a Bati- kereszt elérését tűztük ki! A Kálvária kilátó és a Csacska-szurdik érintésével el is jutottunk a kilátóhoz, ahol aztán kezdetét vette a játék. Volt tojás elkapó verseny, kötélhúzó bajnokság, és lekváros palacsinta etetés is!" – írja az iskola közösségi oldalán.

Az alsósok a közeli játszótéren töltötték a délelőttöt, ahol különféle játékos állomáson mérhették össze ügyességüket. és szerezhettek sok szép élményt.

Ezzel még nem ért véget a móka!

Idén is megtartották a német nemzetiségi napot sok színes programmal: a tanulók népviseletben táncoló babákat, Hartai motívumos ládikákat, pacskerokat, vállkendőket barkácsoltak, csuhéztak, színházi előadást néztek meg a DBU-ban, végigjárták a télen átadott német nemzetiségi tanösvényt, népi sorversenyen mérték össze tudásukat és rátermettségüket, és közben belekóstoltak az elődeik életébe.

 

Képek: Dienes Valéria Grundschule Facebook oldala