A Tolna Megyei Szakképzési Centrum köreiben már hagyománynak számít minden évben megrendezni a projekthetet. Az Ady Endre Technikum és Kollégium sem számított kivételnek.

A szakmát és egymást is megismerik

Sok célja van a projekthétnek. A kilencedikesek számára legfőképpen az a cél, hogy megismerjék az iskolát és a várost, hogy be tudjanak illeszkedni. Azok a tanulók, akik már felmenő évfolyamban voltak és rendelkeznek szakképzési munkaszerződéssel, a munkahelyükön teljesítik ezt az időszakot.

A bent lévő évfolyamok a saját leendő szakmájukról tanulnak a héten. A rendészek például a büntetés végrehajtás, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai által ismerik meg a szakmát, orientációs képzéseken vesznek részt egy kis gyakorlat és elmélet összekapcsolásával. A honvéd kadétok pedig az egész hetet a Területvédelmi Zászlóalj munkatársaival töltik.

A többi szakmát tanuló diák is ugyanúgy ismerkedik a választott területével. Vannak, akik gyárakat látogatnak, akadnak olyanok, akik meglátogatják az atomerőművet, többen pedig építkezésekre mennek.

„Minden osztálynak, minden csoportnak az a feladata, hogy a projekthétről egy projekt termékkel álljon majd elő. Ez az esetek többségében egy TikTok videó lesz. A legszínvonalasabb videók elismerésben fognak részesülni.” – tájékoztatott Juhász Gábor, az intézmény igazgatója.