Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mert ez is hivatás. Két szolgálaton kívüli egyenruhás is résen volt.  Egyikük bolti tolvajt fogott el, kollégája egy bűnügyi felügyeletet megszegő férfival szemben intézkedett. 

Brunner Ádám felfigyelt a hangoskodásra

Egy szolgálaton kívüli szekszárdi balesethelyszínelő – Brunner Ádám r. őrmester – az egyik megyeszékhelyi üzletben arra lett figyelmes, hogy a bolt biztonsági őre és egy vásárló kiabál egymással, majd a nő kiszalad a boltból. A  biztonsági őrtől megtudta: az asszony korábban lopott az üzletből, csak elmenekült. 
Az őrmester a tolvaj után szaladt, akit párszáz méter után feltartóztatott. Nem sokkal később megérkeztek a szolgálatban levő járőrök, akik a nőt előállították. Vele szemben lopás miatt eljárás indult a Szekszárdi Rendőrkapitányságon.

Máté Zoltánnak feltűnt a turpisság

A szolgálaton kívüli Máté Zoltán r. százados, arra lett figyelmes, hogy egy általa jól ismert, bűnügyi felügyeletben levő férfi, aki nem hagyhatta volna el az otthonát, egy bevásárlóközpont lottózójában tartózkodik. Értesítette a szolgálatos járőröket, akik elfogták a 27 éves helyi lakost. A férfi nem először szegte meg a bűnügyi felügyelet szabályait az elmúlt hetekben, korábban is intézkedtek már vele szemben, akkor ráadásul eltiltás hatálya alatt ült volán mögé.  A bűnügyi felügyelet szabályainak megszegéséről pedig ezúttal is értesítették az illetékes ügyészséget és bíróságot is.