Mert ez is hivatás. Két szolgálaton kívüli egyenruhás is résen volt.  Egyikük bolti tolvajt fogott el, kollégája egy bűnügyi felügyeletet megszegő férfival szemben intézkedett. 

Brunner Ádám felfigyelt a hangoskodásra

Egy szolgálaton kívüli szekszárdi balesethelyszínelő – Brunner Ádám r. őrmester – az egyik megyeszékhelyi üzletben arra lett figyelmes, hogy a bolt biztonsági őre és egy vásárló kiabál egymással, majd a nő kiszalad a boltból. A  biztonsági őrtől megtudta: az asszony korábban lopott az üzletből, csak elmenekült. 
Az őrmester a tolvaj után szaladt, akit párszáz méter után feltartóztatott. Nem sokkal később megérkeztek a szolgálatban levő járőrök, akik a nőt előállították. Vele szemben lopás miatt eljárás indult a Szekszárdi Rendőrkapitányságon.

Máté Zoltánnak feltűnt a turpisság

A szolgálaton kívüli Máté Zoltán r. százados, arra lett figyelmes, hogy egy általa jól ismert, bűnügyi felügyeletben levő férfi, aki nem hagyhatta volna el az otthonát, egy bevásárlóközpont lottózójában tartózkodik. Értesítette a szolgálatos járőröket, akik elfogták a 27 éves helyi lakost. A férfi nem először szegte meg a bűnügyi felügyelet szabályait az elmúlt hetekben, korábban is intézkedtek már vele szemben, akkor ráadásul eltiltás hatálya alatt ült volán mögé.  A bűnügyi felügyelet szabályainak megszegéséről pedig ezúttal is értesítették az illetékes ügyészséget és bíróságot is.