2 év
0:00
/
A támogatott lakhatásokról folyt szakmai megbeszélés

Szakmai rendezvényt tartott a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat a Bács-Kiskun és Tolna megye addiktológiai intézményeinek, szakembereinek részvételével.

Eszmecsere folyt

A találkozó lényege a szakemberek egymás közti eszmecseréje, szakmai tapasztalatainak megosztása volt. A beszélgetést Kálóczi Andrea, a Szent Anna Római Katolikus Gondnokság RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat és a Bács-Kiskun és Tolna megyei TSZR hálózat gesztorszervezetének vezetője vezette.

Miután bemutatkoztak a területi munkacsoporttagok, elkezdődött a szenvedélybetegeket ellátó Támogatott Lakhatások bemutatása és a szakmai tapasztalatok megvitatása.

„Nagyon fontos, hogy egy olyan támogatott lakhatást tudjunk biztosítani, mondjuk a szenvedélybetegeknél, ami átmeneti. Tehát mondjuk hogyha sikeresen leállt a szerről, meg van egy fajta terápiás háttér, akkor a rehabilitáció része mind a támogatott foglalkozás, mind pedig a támogatott lakhatás. A szakemberek, akik itt ma jelen vannak, ők a támogatott lakhatásban dolgoznak és azt gondolom, hogy ebben a két megyében lévő szakemberek egymással tudnak tapasztalatokat cserélni.” – fejti ki Kálóczi Andrea.