Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ugyanis ennyi megmaradt a budapesti atlétikai világbajnokságon. A szervezők ezen felül több kilométernyi dekorációs hálót is felajánlanak jótékony célra rászorulók és állatmenhelyek javára.

44 ezer palack víz jut el a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton és a Katolikus Karitászon keresztül rászorulókhoz, többek között a magyar–ukrán határon felállított segítségpontok valamelyikére érkező menekültekhez.

A dekorációs hálók elsőként a fehérgyarmati és budaörsi menhelyekhez érkeznek, ahol a gondozott állatok kenneljeit elválasztó takarásul szolgálnak majd.

Közlemény szerint több mint 10 millió forintot ajánlott fel a szervezőbizottság és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség kereskedelmi partnere az ajándéktárgyakból befolyt összegből, amely az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével jut el a rászorulókhoz. Emellett 7400 eurót, azaz mintegy 3 millió forintot gyűjtött össze az atlétikai világbajnokság egyik hivatalos szponzora a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének.

(fotó: illusztráció, pixabay)