Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az őszt sokan nem szeretik. Hiszen előbb sötétedik, nyirkos, esős, olyan "befordulós". De vannak, akiknek a legkedvesebb időszak. Hiszen már nincs kánikula és a természet csodás színűvé alakul. Na de foglalkozzunk az őszi depresszióval!

Depresszió, rosszkedv, idegeskedés 

Mindez párosul egy indokolatlan feszültséggel is. Sokaknál az iskolakezdés okozza a folyamatos agyalást és stresszt, de van, akinek a munkahelyi légkör váltja ki. Egyszóval az ősz a depi melegágya.

Egyes kutatások szerint az emberek nagy része ekkor nyúl antidepresszánsokhoz, altatókhoz, valamint nyugtató hatású készítményekhez, pedig számos olyan alternatíva van már, melyekkel természetes úton könnyíthetünk a lelkünkön, ilyen például az egyik legnépszerűbb gyümölcs is.

Itt a megoldás!

A banán könnyen emészthető, így egyáltalán nem irritálja a gyomor-, illetve bélrendszert. Hatása jó a kedélyállapotra.

  • csökkenti a magas vérnyomást
  • 420 mg káliumot tartalmaz
  • káliumot ad a szervezetnek
  • egy darab átlagosan a napi B6-vitaminszükségletnek kb. 20 százalékát tartalmazza
  • C-vitamint tartalmaz
  • kb.  27 mg magnéziumot tartalmaz, nos  ez az ásványi anyag felelős a jó hangulatért, sőt segíti a pihentető alvást is

A banán tartalmaz továbbá boldogsághormont is, így fogyasztása nagyban hozzájárul pillanatnyi jókedvünkhöz is. Mivel triptofánt tartalmaz, így a lelki egyensúlyunkhoz is hozzájárul.

(forrás, femcafe, fotó: pixabay)