Kalocsán is a karácsonyra készülnek, így idén is szerveztek adventi programsorozatot. Ha nem tudod, mi legyen a program a hétvégéken, egyet se félj, hiszen a szekszárdiaknak is érdemes ellátogatni, hogy megismerjék Kalocsa turisztikai kínálatát.

Motoros Mikulások

November 27-én, advent első vasárnapján meggyújtják az első gyertyát, az ünnepi beszédek után pedig a Kalocsa Kamarakórus koncertjét hallhatják az érdeklődők. A második vasárnap, december 4-én először a IV. Jótékonysági Motoros Mikulás Guruláson vehetnek részt a látogatók, amelyet az Old Motors Pub szervez. Ezután ünnepélyes keretek között meggyújtják a második gyertyát.

Ajándékokat tartogat a Mikulás a kicsik számára 

December 6-án Kalocsára is megérkezik a Mikulás. A Polgármesteri Hivatal Dísztermében kézműves foglalkozások, lufi hajtogatás és közös éneklés várja a gyerekeket, majd a Mikulás kiosztja ajándékait. 

Karácsonyi műsor 

Advent harmadik vasárnapján, december 11-én a Kalocsai Piacon várja az érdeklődőket kézműves vásár és bolhapiac, ezután pedig a gyertyagyújtás következik, amikor is fellép a Kalocsai Fúvószenekar. A negyedik, advent utolsó vasárnapján, december 18-án az ünnepi gyertyagyújtás után a Polgármesteri Hivatal Dísztermében a résztvevők Varga Feri és Balássy Betti karácsonyi műsorát hallhatják. 

A részvétel valamennyi programon díjtalan.