A projekt keretében teljesen megújult a Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum  gépjármű-diagnosztikai tanműhelye, valamint a Tolna Megyei Szakképzési Centrum és két partner vállalkozás együttműködésével létrejött a GRADUM Járműipari Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. 

Erősebb régió és igényeknek való megfelelés

A projekt célja, hogy a Specializált gép- és járműgyártás ágazatban tanuló diákok az elektromos és hibrid technológiák terjedéséhez igazodó, a régióban megjelent új, lakossági és vállalkozói igényeknek megfelelő, magas színvonalú szakmai tudásra tehessenek szert.


Modern, fejlett technológia a fejlődést segítve

A résztvevőknek lehetőségük volt, hogy jobban megismerjék a tanműhely megújult berendezéseit: a különböző diagnosztikai és szemléltető eszközöket, az egyes meghajtásokat bemutató elektromos, hibrid és benzines preparált gépjárműveket, valamint informatikai eszközöket.  

(fotó: iskola Facebook oldala)


Az ünnepségen köszöntötte a megjelenteket Dömötör Csaba, a Tolna Megyei Szakképzési Centrum kancellárja, Horváth István országgyűlési képviselő, valamint dr. Varga-Bajusz Veronika felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár.