5 hónap

Csapatot váltott az egykori szekszárdi sportoló. Studer Ágnes (25) válogatott kosárlabdázó új csapata, a francia Flammes Carolo Basket Ardennes vezéregyéniségévé szeretne válni. A francia együttes múlt pénteken jelentette be a magyar irányító érkezését. Ági maga kezdeményezte szerződése felbontását egykori klubjával, a török CBK Mersinnel.

"Ez abszolút az én döntésem volt, és én szóltam, hogy el szeretnék jönni. Nem játszottam és úgy éreztem, hogy én mindent megteszek, mindent kiadok magamból. Az okát igazából nem tudom, miért nem kaptam lehetőséget, mert nem mondták el, sőt inkább csak dicsértek, mennyire jól dolgozom és az edző is azt mondta, hogy bízik bennem és majd szükség lesz rám, de ez a játékperceken nem igazán látszódott"

– mondta Studer Ágnes az M1 csatornának. Mint fogalmazott a klub nagyon elhúzta az átigazolást, és egy negyedik irányítót is igazolt. A Carolo vezetőedzője olyan játékost keresett, aki vezeti és irányítja a csapatot, emellett pedig védekezni is hajlandó. 

„Szekszárdon és a válogatottban is átéltem már, de külföldön még nem volt lehetőségem vezéregyéniséggé válni. A Mersinnél csak elindítottam a figurát és a sztárjátékosok játszottak meg mindent, ezért nem éreztem jól magát a pályán.”

A játékos a szezon végéig írt alá a francia bajnokság nyolcadik helyén álló együttessel, amelyhez ma érkezik, így még ebben az évben el tudja kezdeni a közös munkát a csapattal.

A Flammes Carolo Basket Ardennes január hetedikén lép pályára, Studer pedig reméli, hogy az évnyitó mérkőzésükön már bemutatkozhat.

(fotó: lardennais.fr)