Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindez az Országos Tudományos Innovációs Olimpián. Szinte elképzelhetetlen mi mindennel pályáztak az eseményre. A Magyar Innovációs Szövetség által szervezett 32. Országos Tudományos Innovációs Olimpia döntőjébe jutott diákok és tanáraik számára a Pécsi Tudományegyetem professzora, Klein Sándor mutatta be a játékokat.

A 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpiára rekord számú jelentkezés érkezett, több mint 218 diák, 157 projekttel nevezett, akik közül már csak 27 pályázat van versenyben. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Q épületében kerül sor a döntőre, amely egyben a projektek nyilvános bemutatója is.

A zsűri döntése értelmében itt összesen 42 fiatal mutatkozhat be, akik között megtalálható olyan is, aki agyhullám-olvasó fejlesztett, de van, aki épületenergetikai felmérő robotot épített, vagy lakásba okoskertet hozott létre, esetleg otthoni energiatakarékosságot jutalmazó játékos applikációt tervezett.

A rendezvényen a Magyar Innovációs Szövetség lehetőséget biztosított az idei innovációs nagydíj pályázaton kiemelt elismeréssel jutalmazott Dienes-játékok bemutatkozására.

A Pécsi Tudományegyetem és a Piatnik Budapest Kft. már 2020 óta dolgozik együtt a világhírű magyar matematika professzor és pedagógus, Dienes Zoltán munkái alapján a matematika tanulást elősegítő játékok kifejlesztésén. Az innovációs olimpián logikai játékok iránti fokozott érdeklődés jól mutatja, hogy minden korosztály számára érdekes lehet a játékos matematika.