Befejeződött Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának a„Szekszárd rendezvényei infrastrukturális hátterének fejlesztése” című projektje.

„Az önkormányzat a 200 millió forint vissza nem térítendő európai uniós és hazai támogatás segítségével főképp a városi rendezvények megvalósítását segítő technikai eszközöket vásárolhatott, továbbá a rendezvényeket és a városi turizmust segítő marketing eszközök beszerzése valósulhatott meg”

– áll a városi közlményben.

A fejlesztés eredményeként Szekszárd rendezvényeinek infrastrukturális háttértámogatására komplex színpad és fénytechnika, továbbá ötszáz darab rakásolható karfás-, és további száz darab karfa nélküli szék beszerzése valósult meg. Az önkormányzat a fentieken túl vásárolt még hetven garnitúra sörpadot. Az eszközök a városi rendezvények lebonyolítását segítik nyári érkezésük óta.

Korábban bérelték ezeket

Ami komoly kiadást jelentett. Így viszont gazdaságilag költséghatékonyabb lehet majd például a Szekszárdi Szüreti Napok, vagy a Pünkösdi Fesztivál megszervezése. A pályázat részeként marketing eszközök beszerzése is megvalósult. Két darab totemoszlop mellett egy párperces kisfilm, ami a város nevezetességeit láttatja.

Szintén a turizmust hivatott segíteni a szekszardguide.hu honlap, amit akár virtuális idegenvezetőként is használhatnak a városba érkezők.

Szekszárd idegenforgalmi szempontból legfontosabb épületei és szobrai már felkerültek az oldalra magyar, angol és német nyelven, írott, valamint audio formában. A honlap bővítése folyamatos.

A projektről bővebb információt a www.szekszard.hu oldalon olvashatnak.