Nathan Sawaya elismert New York-i művész, élethű szobrokat alkot, amelyekhez csakis LEGO® kockákat használ. Ő az első olyan művész a világon, aki a jól ismert LEGO® kockákat a művészetben használta fel. A kiállítást a CNN a Top 10 kötelezően megnézendő világkiállítás közé sorolta.

"Ez a világ egyik legnépszerűbb játéka"

– idézi a sajtó a szeptember 30-án nyíló kiállítás kurátorát  Elter Tamás művészettörténészt. A fejlesztő hatású játék generációkat ejt rabul.  

"Ezt fejlesztette művészi szintre Nathan Sawaya, aki az egyes szobrokat több tízezer kockákból alkotta meg. A kiállításon több mint 100.000 LEGO® kockából épült, lenyűgöző műalkotásokat láthatunk, például Monet híres festményét is életre kelti 3D-ben."

Nem egyszerű az alkotás, de kétség kívül igen látványos.  A szobrok mellett a Fun Zone óriási LEGO® medencével, foglalkozásokkal is várja a legkisebbeket és a fanatikus LEGO® rajongókat. A kiállítás 2022. szeptember 30. és 2023. január 31. között látogatható Budapesten, a Komplex kiállítóközpontban (1061. Király utca 26.) 

Nathan Sawaya is fiatalon fogta kézbe a kockákat

Innen pedig egy csapásra szerelem lett. Mára a művészvilág ikonikus és elismert művészeinek elitjei közé sorolják. Ügyvédként dolgozott, először az alkotást a manhattani vállalati ügyvédi munka miatti stressz levezetésére használta. Sawaya a világ majd minden nagyvárosában sikert alkotott az alkotásaival, neve jól ismert.  

2011 júliusában megnyerte a Legkreatívabb Unusual Art díjat a 2011-es Unique Art Awards-on New Yorkban. Az Unique Art Awards egyedülálló művészeket ismer el világszerte a nem hagyományos műalkotásokért.  
 

(fotó: lego.com)