Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vagy a bringával? A kérdés most igen aktuális, hiszen közeledik az Autómentes Nap!

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szekszárdi Klímakör és a Zöldtárs Környezetvédelmi Alapítvány „Családi Autómentes napot” szervez Szekszárdon szeptember 24-én (szombaton) 10:00 órától.

 
Az akció célja, hogy ezen a napokon a városban érzékelhetően csökkenjen a gépjárműforgalom. Persze nem titkolt cél, hogy minél többen voksoljanak a mindennapos, csökkentett autós életmód mellett. Ha teheted gyalogolj, pattanj kétkerekűre vagy ha nem lehet megoldani, logisztikázzatok. Lehet, hogy nem kell családon belül két autót „futtatni”. 

Szeptember 24-én (szombat) délelőtt 10:00 órától, a Garay térről induló
kerékpártúrára várják a résztvevőket!

Kezdő bringások útvonala: Garay tér-Csatári körforgó-Tartsay utca-Vasúti átjáró-Hunyadi u. kereszteződés – Hunyadi u. – Prométheusz Park (távolság: 5 km, várható visszaérkezés: +1 óra, kb. 11:20 óra) 
 
Haladó bringások útvonala: Garay tér-Csatári körforgó-Tartsay utca-Vasúti átjáró-Hunyadi u. kereszteződés – Pollack u. – Tehermentesítő út (56-os főút) – Szatmári Kereskedőház (volt Opel Gemenc), – Rákóczi utca- Széchenyi utca- Prométheusz Park (távolság: 10 km, várható visszaérkezés: +1,5 óra, kb. 11:45 óra)

A kerékpárok ingyenes műszaki átvizsgálását a Garay téren Csankó Géza 9:30 órától vállalja.  A Városi Rendőrkapitányság támogatja az akciót, napközben a kerékpárosok biztonságérzetét javító fokozott rendőri jelenléttel, majd a kerékpáros túra rendőri biztosításával.