Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A brit énekes, dalszerző és színésznő, Paloma Faith (1981) zenéjét korábban a soul és a jazz műfaj ötvözete jellemezte, elmondása alapján ma már inkább kortárs stílusban alkot. Éneklési stílusát, hangszínét gyakran hasonlítják Etta James-hez, valamint Amy Winehouse-hoz.

Az Indexben olvasható nyilatkozatából azt is megtudhattuk, hogy a siker kulcsának a zeneiparban és az életben egyaránt a kitartást és a rugalmasságot tekinti. Mivel szenvedélyének tartja a fellépéseket, inkább a jegyeladásokra koncentrál, mint az Instagram követőkre, bár tisztában van vele, hogy haladnia kell a korral és a mai trendi szokásokkal.

A februári megjelenést követően legújabb (6.) lemezének, a The Glorification Of Sadness promotálásaként turnéra indult. Alfa-személyiségnek vallja magát, így az új lemezt is egy keményebb hangzás jellemzi, ami önmaga újraalkotásának az eredményeként született, melyben a szíve vezérelte. A hazai rajongók is élvezhetik az énekesnő egyedi és különleges stílusát, hisz a VeszprémFest idei (2024.július 18.) fellépői között Paloma neve is szerepel.

A zenei karrier mellett a The Voice UK zsűritagjaként is viszontláthattuk már és nevéhez fűződik egy  belsőépítészeti márka, valamint egy kiadó alapítása is. Határozott nőként aktív nagykövete a Greenpeace-nek is.