Átadták a Széchenyi- és Kossuth-díjakat, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseit. A díjazottak között van három Tolna megyei kitüntetett is. További információk a díjakat átvehető emberekről a kormany.hu oldalon olvasható.

Dr. Bátai Mária

Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült dr. Bátai Mária nyugalmazott gyermekorvos, címzetes főorvos, a Pakson élő gyermekek és fiatalok gyógyítása, illetve egészségének megőrzése érdekében végzett fáradhatatlan munkája elismeréseként.

Károly János

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Károly János karnagy, zeneszerző, zongoratanár, a Paksi Városi Vegyeskar alapítója, Paks város kulturális életében betöltött szerepe, valamint a zongorahangoló-mesterség régi hagyományának megőrzését szolgáló munkája elismeréseként.

Gazdag Ferenc

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Gazdag Ferenc, a Pusztahencsei Népfőiskola vezetője, a Györkönyi Német Nemzetiségi Általános Iskola tanára, a Pusztahencsén és környékén élők továbbképzését szolgáló munkája, valamint közösségépítő tevékenysége elismeréseként.

Perczel András

Bár nem Tolna megyei, de kötődik megyénkhez, hiszen a bonyhádi Perczel család leszármazottja Perczel András, aki augusztus 20-án az Országházban Széchenyi-díjat vehetett át. A kitüntetett okleveles vegyész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Kémiai Intézete Szerves Kémia Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára.

 

Kép: kormany.hu