Van az úgy, hogy nem annyira tolonganak emberek, hogy elvégezzenek egy munkát. Valószínő, senki nem úgy születik, hogy wc-pucoló akar lenni. De azt nem gondoltuk volna, hogy a kamionsofőr is ezek közé tartozik.

Kamion sofőrnek lenni egy életforma. Nem nagyon fér meg mellette a család, csak ha nagyon biztos alapokon nyugszik a kapcsolat, és persze ha az örök szabályt betartjuk: „mindig haza kell telefonálni, mielőtt hazaérünk” ? Tehát nehéz, monoton, de azért bőven akad, aki ezt a munkát végzi. Németországban viszont azzal szembesültek, hogy egyre kevesebb a munkaerő, így egy kis csalogatáshoz folyamodtak. Megalkották az álomfülkét!

A német Trucktat teherautó-kölcsönző mutatta be azt az átalakított Renault T520 Evolution fülkét, amibe valószínűleg sok sofőr szívesen beköltözne.
A minőségi kialakítás és megjelenés mellett egy csomó hasznos extrával is ellátták a kabint, van benne kihúzható mikró és mosogató is, továbbá ülőpadka, hangulatos LED világítás és egy sor tárolórekesz is.


 „Határozottan azon a véleményen vagyunk, hogy ez a lehető legjobb munkakörülményeket biztosítja a sofőröknek. És ráadásul fantasztikusan néz ki!”
– írja a Trucktat Facebook-bejegyzésében
A cég a Dietrich GmbH-val együttműködve alkotta meg a nem mindennapi kabint, céljuk pedig az volt, hogy ezzel is csábítóbbá tegyék a sofőrszakmát, hiszen az ágazatban egyre csak erősödő munkaerőhíányt a körülmények számlájára is írják.