Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Készülhetünk a legrosszabbra!

Azt már eddig is tudtuk, hogy ezen a télen a fűtési szezon rendhagyó lesz a magas gázárak és az esetleges gázhiány miatt. Azonban újabb rossz hír érkezett az idei téllel kapcsolatban: a szokottnál is hidegebbre számíthatunk a következő hónapokban – olvasható az rtl.hu honlapján.

A Középtávú Időjárás-előrejelzések Központjának prognosztizálása alapján az átlagosnál hidegebb tél mellett ráadásul szélből és csapadékból is kevesebb várható. Ennek következtében nem csak a gáz-, de az áramszámlák is még drasztikusabban emelkedhetnek majd –írja a portfolio.hu.

Az utóbbi években enyhe telek jellemezték időjárásunk, a tavalyi például a 12. legenyhébb tél volt Magyarországon 1901 óta. Idén sajnos nem leszünk ilyen szerencsések.

"Nagyobb hidegbetöréseket átmeneti tavaszias periódusok követhetnek. A hidegbetörésekkor a -5, -10 fokos minimumok és a nulla fokos maximumok a jellemzők" – jellemezte a következő telet Allaga Tamás meteorológus.

Az emelkedő rezsiárak miatt az volt a cél hazánkban, hogy spórolunk az energiával, de ilyen időjárási körülmények között a fűtési szezonban sokkal nagyobb nehézségekkel kell szembenéznünk, mint ahogyan azt eddig gondoltuk.