Naivan gondolhatnánk, hogy ilyen nincs. Pedig van! Mutatjuk a legkirívóbb rendőrségi eseteket. 

Szekszárdon a minap reggel nyolc óra után röviddel egy helyi férfinél mutatott pozitív értéket a szonda. Tolnán este tíz után egy helyi fiatalembert bírságoltak hasonló ok miatt. Györkönyben pedig egy nővel szemben kellett intézkedni ittasság miatt, esetében büntető feljelentés készült.

Hétvégi „ínyencség”

A legkirívóbb eset Nagymányokon történt vasárnap délután, ahol egy 49 éves helyi lakost igazoltattak a rendőrök. A férfi egy nagy teljesítményű quaddal közlekedett, azon hatósági jelzés és biztosítás sem volt. A nyilvántartó adatai szerint a férfi nem rendelkezik a jármű vezetéséhez megfelelő képesítéssel, ráadásul a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt is áll. Végül a szonda is pozitív értéket jelzett, így további mintavételre előállították és büntető eljárást indítottak.

Akadt olyan közlekedő is, aki ugyan nem ivott, csak éppen vezetői engedéllyel nem rendelkezik. Egyiküknek volt korábban jogosítványa, de annak az orvosi érvényessége több, mint 7 éve lejárt. Másikuk – egy 21 éves pusztahencsei fiatalember – egy forgalomból kivont kocsival közlekedett Szekszárdon, amikor igazoltatták. Az autót nem íratta át, annak a műszakija régen lejárt már, és érvényes kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezik. Ráadásul a sofőr úgy vett részt a közlekedésben, hogy KRESZ vizsgát sohasem tett.