A jövő meglátásai. Hat iskola tizenhét tehetséges diákja bizonyította szakmai hozzáértését a 35. Csapó Dániel emlékversenyen. Hazánk számos településéről érkeztek fiatalok bizonyítani.

Szekszárdon attak randevút egymásnak

A megmérettetésnek a közelmúltban adott otthont a Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium.  A próbatételre valamennyi tanuló olyan pályamunkával készült, mely újszerű és a gyakorlatban is alkalmazható meglátásokat tartalmazott.

Fülöp Mónika igazgató megnyitója után a versenyzők három szekcióban mutatták be az előzetesen bírált dolgozataikat a szakértő zsűrik előtt.

Végeredmény

Az Alternatívák a mezőgazdasági termesztésben című szakágazatban az első helyet Páhy Zoltán (Kaposvár) szerezte meg, megelőzve a Tarr László – Török Bálint (Vép), valamint a Horváth Gergő – Kovács Noé (Vép) párost. Az Agrárminisztérium különdíját Pénzes Janka (Debrecen), Szekszárd Város különdíját a Katona Gréta – Pacsuta Benedek duó (Debrecen), a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. különdíját Horváth Gergő és Kovács Noé (Vép), a Bonafarm Csoport különdíját Récsei Richárd József (Kaposvár) kapta meg. A Hagyományok, értékek megőrzése – a vidék fejlesztésének lehetőségei kategóriában egy első hely született, Pető Dominik (Szombathely) révén.


Különdíjban Szabó Éva (Szombathely), Pető Dominik (Szombathely) és Kovács Huba (Vép) részesült. Az Élelmiszeripari technológiák bemutatása szekcióban kiskunfélegyházi diákok álltak fel a képzeletbeli dobogó mindhárom fokára, Czibolya Máté, Szikszai Dorina és Buri Gergely személyében.


Különdíjat Czibolya Máté, Bejczi Gina (Szombathely), Németh Dóra (Szombathely) és Buri Gergely vehetett át. A diákok igen változatos témakörökben adták közre saját kutatásaikkal is megalapozott összegzéseiket.

Egyebek mellett terítékre került a birsalma jótékony, illetve negatív hatása, a képviselőfánk zsiradékjának részbeni helyettesítése tökmagolajjal, a saját szarvasmarha tartás néhány érdekessége, a méhek jelentősége, illetve az árpa viselkedése imitált marsi körülmények között. 25